Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Thursday, December 6, 2012

Kypäräsankareita uittamassa

Nyt olisi talvea peräti vajaa pari viikkoa takana. Pakkasiakin on pidellyt. Eilen jopa aamusta - 22 C. Ja se kyllä näkyy jo vaikka reilu viikko sitten oli useita asteita plussalla ja kellurenkaassa tuli vielä istuskeltua. Nyt on joetkin jo aika tiukasti jäässä. Ei olisi uskonut, että niin nopeasti. Yllätys se olikin, kun tänään joen rantaan kurvattiin.

Pilkkipaikkako?

Ei ole nimittäin koskaan olleet nuo tutut joet niin pahasti jäässä kuin juuri nyt. Ja tähän aikaan vuodesta. Ja huolimatta siitä, että vettä huilaa joessa reilusti. Talviselta näytti eli oikein sopivaa talvikalastusta ajatellen..hih. Pakkastakin vielä...


Ihan jokaiseen suunniteltuun paikkaan emme heittämään päässeet. Ei lähimainkaan. Jäätä ja lisää jäätä. Tukeva kuori suvantojen päällä. Rantapenkoilla lepäili jäälauttoja joiden paksuus jotain viidentoista sentin luokkaa. Ei silti ole asiaa oikein jään reunalta heittämään, sillä useissa paikoissa on runsaasti vettä alla. Eikä se jää oikeasti ole kovinkaan paksua. Ritisee ja ratisee alla.

Kypäräsankari - Helmethero

Sulaa löytyi kuitenkin sen verran, että perhon sai veteen. Pääsinpähän testaamaan uusia kypäräpäisiä streamereitä. Ihan hyvin tuntuivat toimivan. Muutaman kalankin mielestä. Syvälle piti perhot saada muutenkin. Ja hitaasti. Mutta näihän se usein on kylmän veden aikana.


Tästä kohti seuraavaa sidontasessiota ja uutta sulaa hakemaan...viimeistään keväällä ...

2 comments:

Anonymous said...

Upposiko mukavasti tuolla skullfishillä? Itsekkin olen niitä ostanut, mutta en ole ehtinyt vielä testailemaan. Varmasti oikein mukava reissu, vaikka aika raikasta, onhan se ihan kiva, että muutama kalakin tuli :)

Harri Hytönen said...

Kuvan perhossa on pienin fishskull, joka ei ole kuitenkaan varsin painava. Uppoaa mutta ei jytkähdä sen ihmeemmin. Kevyt myös heittää. Käytössä oli myös kärkiuppoava siima.