Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Saturday, November 28, 2009

Testiretki 'kaatopaikalle'

Pitkän tauon jälkeen sain raahattua itseni perhonsidontapöydän ääreen. Kasa uusia streamereitä näki päivänvalon. Tänään sitten aamusta päätin lähteä paikallisjoelle antamaan niille hieman 'uintikokemusta'.

Aamupäivä oli erittäin synkkä noin kelien puolesta. Maisema oli todella harmaa ja kaiken lisäksi vettä työnti taivaalta tauotta. Niitä pakkasia odotellessa ja myöskin tuon veden muuttumista lumeksi. Joessa veden pinta oli lähtenyt reippaaseen nousuun oletettavasti juuri tuon jatkuvan vesisateen.


Ensimmäisessä paikassa vesi oli myös kirkastunut sitten edellisen reissun. Ikävä kyllä joesta lähtevä löyhkä muistutti ylempänä olevasta jätenvedenpuhdistamosta. Oksennusreaktioita pukkasi! Toisen puistattavan reaktion aiheuttaja lienee paikallinen maajussi, joka oli taas jälleen kerran kipannut kuormallisen jätemaata joen rantaan. Tällä kertaa vanha paikka ei ollut kelvannut vaan maajussi oli keksinyt toisen paikan minne työntää jätteensä.

Ylempänä joella taas silmiin pistää aivan tolkuton määrä roskia. Mielessä kävinkin ajatus, että tätä paikkaa voisi äänestää yhdeksi Etelä-suomen roskaisimmaksi kalapaikaksi. Melkein kuin kaatopaikalla kalastaisi..

Väkisinkin kääntyi päivän aikana ajatus viime aikoina netissä puhuttaneeseen SVK:n tiedotteeseen. Siis siihen, jossa puhutaan talvisesta koskikalastuksesta. Mielestäni suuremman huomion ansaitsisi ehdottomasti toinen SVK:n sivuilta löytävä juttu, mikä toisaalta liippaa aika läheltä myös tätä blogikirjoitustani tästä pikkujoesta. Pienvesien hoito kun näyttää olevan paikoitellen varsin retuperällä. Siitä osoituksena myös tämä kalastuskäytössä oleva 'likaviemäri ja kaatopaikka'.

Niin...Ei muuten ollut piston pistoa parin tunnin kalastamisen jälkeen. Ei edes niihin uusiin streamereihin tapahtumia vaikka olivatkin erittäin hyvän näköisiä vedessä.

3 comments:

Pietu said...

Melko likainen on tosiaan ympäristö tuolla. Onneksi joen kalasto ei ole samanlaista "roskaa"..

Janne Erämies said...

Vähän sama meininki kuin hartolassa,paska haisee ja banjot soi.Ei meinaan kovin ruusuntuoksuja ollut kun joella pyörähti:)

Harri Hytönen said...

Kai se tuo pitkään jatkunut sade on saanut kaiken saissen liikkeelle. Pakkaset tuloo kyllä kohta...