Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Sunday, September 27, 2009

Hanak open, eka kisapäivä

Tänään oli sitten se ensimmäinen kisapäivä Hanak -openissa. Aamusta aloitimme Teron kanssa kalastuksen B-sektorin poolissa 3. Hiukka meni säätämisen puolelle, sillä valvojana toiminut Italian kaveri ei ollut tietenkään ottanut mittakaukaloa mukaan. Lisäksi kaverin englannin kielentaito oli varsin vaatimatonta luokkaa, joten asian selvittely vaati pitkää pinnaa. Onneksi Tero oli halukas juoksemaan pusikossa kaukalon hakureissulla.

Pooli itsessään oli erittäin syvä ja kovavirtainen. Erittäin vaikea pooli siis ja paljon kahlaamista vaativa. Tero uhrautuikin oikein kunnolla, sillä hän uiskenteli välillä kaulaa myöden joessa. Tuo uhrautuminen tuotti parhaimmillaan tuplat kirjolohien kanssa.

Aloitusjakso tuotti meille yhteensä 19 kalaa. Näistä 7 oli kirjolohia. Ikävä kyllä tuo kalamäärä riitti vain sektorin toiseksi viimeiseen sijaan. Ei ollut paljon hurrattavaa!

Kakkosjaksolla kalastin Jukan kanssa C-sektorin poolissa 1. Jakson alku ei mennyt aivan putkeen, sillä myöhästyimme jakson alusta 15 minuuttia, sillä tienvarressa ei ollut minkäänlaisia opasteita ja päädyimme ensin poolille 4. Sieltä oli reippaasti toista kilometriä omalle poolille. Valvoja ei suostunut pyyntöihin kalastaa kokonaiset kolme tuntia.

Jälleen kerran pooli vaati runsaasti kahlaamista kalojen löytämiseksi. Työnteon kautta mittakaukaloon päätyi 11 kalaa, joista 5 oli kirjolohia. Yllättäen näinkin vaatimaton kalamäärä tuotti edellistä jaksoa paremman jaksosijoituksen.

Ensimmäisen päivän jälkeen ollaan sijalla 25. Ykkösjoukkueemme (Ville, Juho, Esa) on nyt sijalla 18. Kovasti on kirittävää toisena päivänä. Itse olenkin valvontavuorossa ja saan samalla keskittyä oikein huolella seuraavan päivän järvikisaan.

No comments: