Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Sunday, August 2, 2009

7.8 km & tamuja

Lauantaipäivän ohjelmassa oli käydä juoksemassa Kuus-rasteilla kansallinen suunnistuskilpailu. Pakkasin mukaan kuitenkin myös perhovavan ja pari rasiallista perhoja, sillä kisan jälkeen oli sopiva hetki käydä myös kalalla. Reteästi jätin kahluuvermeet kotiin ja hoidin kahlaamisen shortsi-sandaalivarustuksessa. Vesi olikin erittäin lämpimää, joten mikäs siinä kahlaillessa. Tosin myös tänään, kuten usein hellekisojen jälkeen, jalkakrampit olivat vaivana kahlaillessa...


Ennen kalastuksen alkua pulahdin pienen uintireissun ja vesi oli todellakin erittäin lämpöistä. Kalojahan tuo tunnetusti hieman häiritsee mutta jostain syystä tänään tuntui olevan melko poikkeava päivä. Kalat olivat nimittäin lämpimästäkin vedestä huolimatta varsin yhteistyöhaluisia.


Melkoinen kasa taimenia kävi haavin pohjalla varsin lyhyessä ajassa. Niissä ei sinänsä mitään ihmeellistä, sillä moni muukin on nuo samat kalat onkinut tämän kesän aikana. Kalojen suunpielet olivat sen verran tikattuja. Taisin tehdä samalla oman henk.kohtaisen ennätyksen pienimmän harjuksen pyydystämisessä. Pinturiin erehtynyt kala oli varmaan n. kolmen (3) sentin mittainen. Harvemmin tuollainen koukun suuhunsa saa ängettyä.

3 comments:

Dyas said...
This comment has been removed by a blog administrator.
HE said...

Kaunis puukuva. Ja suunnistuskin meni ilmeisen hyvin :).

Harri Hytönen said...

Suunnistus meni oikein hyvin.