Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Tuesday, May 12, 2009

Päiväunilta joelle

Tänään oli taas kalaretken vuoro. Vielä eilen suunnittelin meneväni hieman kauemmaksi kuin näille paikallisille vesille. Ei toteutunut tuo suunnitelma, sillä olin työpäivän jälkeen aivan liian väsynyt. Oli suorastaan pakko nukkua pienet päiväunet. Siitä ei sitten enää ollut mieltä lähteä ajelemaan edemmäksi parin tunnin kalastamisen takia.

Näin siis vaihtoehtona oli jälleen kerran kalastaa paikallisella joella. No mutta mikäs siinä.. ei silti tarkoita, että kalastus olisi laadullisesti jotenkin huonompaa. Keli oli tosin yllättävänkin viileä ja huomasinkin joella olevani hieman alipukeutunut. Hieman vilu puistatti...


Kalantulo näytti ensimmäisen heiton jälkeen hyvältä, sillä tuolla ensimmäisellä roiskaisulla onnistuin tarttuttamaan varsin komean taimenen. Sen verran oli kalalla viisautta, että sai raavittua toista perhoa pitkin kiviä saaden koukun irtoamaan suunpielestään. Tämän jälkeen seurasikin melkein epätoivoisen tuntuinen hiljainen hetki.

Lohdutuspalkinto oli kuitenkin tiedossa noin 40 cm pulskan taimenen muodossa. Luonnollisesti tämä hieno kala jatkoi uintiaan. Taimenia en nimittäin tule tältä joelta koskaan kolkkaamaan.

Paikan vaihdon jälkeen heikko syönti jatkui tämän lyhyen 'retken' loppupuolelle asti. Olin jo kelailemassa siimoja sisään kun sivusilmällä havaitsin liikettä perhon suunnalla. Kalahan se oli ja varsin mukavan kokoinen. Tietty piti sitä yrittää uudestaan vaikka olinkin jo luovuttaa.


Tottahan se otti uudestaan ja pisti kolmosluokkaisen Admiran naukumaan. Komean kokoinen (53 cm) 'vanha' kirjolohi esitti pari melkoista hyppyä ja muutenkin esiintyi hetken aikaa varsin pirteästi. Haaviin päädyttyään kala valutti runsaasti juoksevaa mätiä. Ohessa vielä tälle blogille harvinainen kalakuva. Pyynnöstä yritän kuitenkin näitäkin joskus laittaa.

4 comments:

Anonymous said...

Pitkään blogia seuranneena olen aina miettinyt mikä tämä lähijoki on? Onko kyseinen paikka teuron joki?

Harri Hytönen said...

Teuroltakin löytyy juttua. On myös muita paikkoja ;)

Anonymous said...

Aivan upea tuo ylempi kuva. Ja tulihan niitä kalakuviakin, taisi vetää vakavaksi ;). Hyvää oli kala, kiitos.

Harri Hytönen said...

Kiitokset Ano.. Yritetään laitella jatkossakin joku kalakuva. Vaikka ensin pitää onkia ne kalat, hih...