Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Tuesday, May 19, 2009

Hammonjoki 18052009

Kerrankin tuli tehtyä oikein kunnolla etukäteen tehty reissu Hammolle. Siten oli aikomuksena myös kalastaakin hieman enemmän kuin tunti tai pari. Juha on tulossa viikonloppuna Hammon karsintoihin, joten olin samalla myös 'opastamassa' Juhaa Hammon kalastuksen saloihin.

Siinä samalla tuli myös tehtyä sitä samaa työtä kuin aikaisemminkin. Kaloja piti hakea edelleen noista hankalimmista paikoista. Nyt olikin havaittavissa että kaloja on hyvin!! Niitä on siis joka paikassa!! Eli ei huolta, että kukaan saisi täysin kalattomia pooleja. Lopputulos onkin siis kiinni vain kalastajasta itsestään.


Tänä vuonna kisoissa ei sitten muuten tulla onkimaan kirjolohia samalla urakalla kuin viime vuonna. Kaloja on toki istutettu mutta ei kisoja varten. Killejä tulee kisasta toki nousemaan mutta harvakseltaan.

Tänään kirjoja löytyi, kuten tietysti nieriöitäkin. Ja yllättävän paljon nousi myös harjuksia. Tosin olivat kaikki pieniä tai hyvin pieniä. Tulevina vuosina harjus on varmasti erittäin runsaslukuinen laji Hammolla.

2 comments:

Anonymous said...

Hmm, ei tainnut ennustus sitten aivan täysin toteutuakaan... ;). Olosuhteet ja kalojen saanti näyttävät vaihtelevan, sitähän se on. Odottelen uusimpia raportteja malttamattomana :). Sekä uusia retkiä perhokalastuksen maailmaan...
--HE

Harri Hytönen said...

Ei totetutunut, ei..Tälläistä se kalastus on. Uutta juttua tulossa kyllä. Ja retkiä perhokalastuksen maailmaan ;)