Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Wednesday, April 1, 2009

Karkulainen

On se yksi 'pirulainen' tuo Ilmatieteenlaitoksen nettisivu. Sen luvatessa lämpöisiä kelejä (lue : sumarikelejä) näin keväisin, on tuo töissä pysyminen aika vaikeaa. Ja vaikeaa se oli tänäänkin, sillä sivuston luvatessa auringonpaistetta oli suorastaan pakko 'karata' töistä.

Ikävä kyllä jo joelle ajellessa alkoi näyttämään, että aamun tyyni ja aurinkoinen keli oli radikaalisti muuttumassa. Liput lepattivat sen verran levottomasti tangoissa, että tuuli tulisi tuivertamaan oikein urakalla. Sää vaihteli muutenkin laidasta laitaan päivän aikana. Välillä paistoi aurinko ja välillä työnsi lunta taivaan täydeltä. Siihen sitten yhdistettynä tuo navakka tuuli ja päivästä tuli aika heikko.

Ötököitäkään ei tällä joella ollut suuremmalti liikkeellä. Yksittäisiä räpistelijöitä näkyi hetkittäin veden pinnalla, mutta suurempaa hätsiä ei siis ollut. Pari kalaa sentään kävi nuo muutaman hassun hyönteisen poimimasta vedenpinnalta.

Yhden taimenen onnistuin kuitenkin huiputtamaan. Tai kyllähän pinturi kelpasi parille muullekin kalalle, mutta huonosti ajoitetut vastaiskut vesittivät useamman kalan väsyttämisen. Suurimman osan päivästä kyttäsin pinturi siiman päässä mutta hetkittäin paiskin myös synkällä simppuja. Huonolla menestyksellä toki. Tai no, vauraan kokoinen hauki kävi hätyyttelemässä streameria. Uiskenteli aivan jalkoihin kuitenkaan koppaamatta perhoa suuhunsa.

4 comments:

Harri said...

Moi,

Onko sulla millainen linssi käytössä näihin maisemakuviin, ovat meinaan niin hyvännäköisiä.

Harri Hytönen said...

Itseasiassa nää maisemakuvat ovat kahdella eri linssillä kuvattuja. Tämä ylläoleva on Sigman 18-200 mm:lla kuvattu. 'Maisemalinssinä' on sitten Sigman 10-20 mm.

Harri said...

Ite on tullut maisemia kuvattua tuolla Canonin perus kittilinssillä 18-55mm? IS. Pitää varmaan harkita joskus rahavarojen salliessa laajakulmalinssin hankintaa.
Kiitokset vastauksesta.

Harri Hytönen said...

Selailin omia juttujani ja huomasin, että viimeksi 10-20 mm:n linssillä räpätty kuva löytyy jutusta 'Hyvä Suomi'. Sitä uudemmat sitten ovat 18-200:lla otettuja.