Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Saturday, September 27, 2008

Joukkuekisa päätökseen

Toisena päivänä ohjelmassa oli vain yksi jakso. Itselläni oli vuorossa pakollinen valvontajakso, joten kalaan en enää päässyt. Tero ja Jukka kalastivat siis joukkueemme viimeisen kisajakson D sektorin poolissa 6. Itse puolestani valvoin yläpuolisessa poolissa englantilaisten ukkojen kakkosjoukkueen kalastusta.

Hieman oli tylsää valvottavaa, sillä kolmen tunnin jakson aikana pääsin mittaamaan vain viisi kalaa. Kaikki olivat taimenia. Pooli oli varsin keskinkertainen joten suurempiin saaliisiin ei heillä olisi ollut edes mahdollisuuksia. Kuitenkin enemmän kuin viisi olisi pitänyt saada.

Jukka ja Tero kalastivat siis alemmalla poolilla. Kahdeksan kalaa päätyi heillä haaviin asti. Poikien alapuolella kalastaneet puoliammattilaiset saivat 22 kalaa ja näistäkin aika moni oli kirjolohi. Pituuspisteitä tuli siis roppakaupalla. Olipa heidän joukkueessaan myös nuorten maailmanmestari.

Päivän päätteeksi suuntasimme palkintojen jakoon pieneen paikalliseen ravintolaan. Organisaattori taisi puhua pubista! Palkintopöytä oli varsin runsas, sillä jopa Suomalaiset sijalta 30 saivat noutaa omansa. Niin... Suomen joukkueet taisivat päätyä jaetulle tai peräkkäisille sijoille. Ykkönen, eli joukkue, jossa olin Jukan ja Teron kanssa taisi kuitenkin päätyä edelle pituuspisteiden ansiosta. Varsin tasaista työskentelyä meiltä kuitenkin.

Paljon jäi kuitenkin vielä opittavaa. Tai siis tämähän olikin pääasiassa opintomatka keski-eurooppalaiseen kalastusmekkaan. Ensi kerralla osaamme siis enemmän ja ehkäpä teemme asioita hieman eri tavalla. Uusia perhoja varten on ainakin runsaasti uusia ideoita.

No comments: