Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Friday, May 2, 2008

Se on toukokuu ny...

Ja lehdet vihertävät ... Nopeasti ovat puut ottaneet väriä. Maisemat ovat kummasti pirteämmän näköisiä kuin vaikkapa vain viikko sitten. Pikkukalatkin ovat jo koskessa ja taitaapa olla myös jokunen isompikin eväkäs. On muuten vesi jo yllättävän lämmintä. Vettä on tosin vielä joka puolella melko runsaasti. Niin..Tero mittasi asteiksi yksitoista.

Tuli siis tehtyä pitkästä aikaa oikea koskireissu eikä vain ongittua paikallisesta ojasta. Kivaahan se taas oli vaikka suurilla saaliilla ei tälläkään kertaa juhlittu. Onneksi kuitenkin jokainen sai munat padasta pelastaneen täplätakin, joten ei reissu aivan hukkaan mennyt. Ja tottakai tyytyväisiä ollaan, sillä olosuhteet eivät ole vielä kuitenkaan aivan helpoimmasta päästä.


Koski oli jo siis pullollaan pientä kalaa; ahventa ja särkeä. Ollut jo kuulemma viikon verran. Ja ainakin lokit tykkäsivät, sillä vähän väliä joku pieni kala siirtyi ravintoketjussa eteenpäin.


Lähiaikoina tarvitsi kai avata myös järvikausi, sillä kisat lähestyvät uhkaavaa vauhtia. Hieman reeniä ja tuntumaa erityisesti venekalastukseen kaipaisin. Tosin ensimmäinen järvikisani on Julkujärvi, jossa ongitaan rannalla. Julkujärveä ennen olisi ohjelmassa Vantaanjoen 'kilperttikilpailu'.

1 comment:

Janne Erämies said...

Kyllähän kelit alkavat jo olla melko maukkaat,vettä vaan on ihan helvetisti,no hyvä ettei heti kesken lopu.
Kyllähän se kisakausi uhkaavasti painaa päälle,tänään olisi illasta lähdettävä painamaan kohti perniötä,ja aamulla kisaamaan.