Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Thursday, April 3, 2008

Piiskausta paikallisella

Viime päivien lämpivät kelit näyttävät sulattavan lumet erittäin nopeasti. Tämä alkaa jo näkymään jokien veden korkeuksissa. Tämä näkyi erittäin hyvin myös Teurolla, jossa piipahdin pari tuntia piiskamassa iltapäivällä. Kumisaappaat olisivat olleet jo erittäin tarpeen, sillä pelkillä vaelluskengillä ei viitsinyt joka paikassa rämpiä. Vesi oli saanut myös hieman väriä itseensä ja syvemmissä kohdissa vesi näytti erittäin mustalta.

Rannalla kömpi muutama sumukorento mutta pintakäynneistä ei taaskaan tietoakaan. Aikani jaksoin paiskoa synkällä pitkin pohjia kolistellen ilman sen suurempia tapahtumia. Perhomenekki tahtoo olla tällä tavalla melko suurta mutta tuolla eivät kalat vielä tähän aikaan liiemmälti perhoa pinnasta hae.

Kiertelin muutaman paikan missä en aiemmin ole liiemmälti kalastanut. Ihan noin vain mielenkiinnosta ja ehkä siksikin, että olisivat voineet olla mahdollisia sumukorentojen kuoriutumispaikkoja. Muualla eteläisessä Suomessa alkaakin sumukorentosesonki olemaan ohi. Teuro tuntuisi olevan kuitenkin hieman 'myöhäisempi paikka'.

Paluumatkalla piipahdin ihmettelemään Hammonjoen vesitilannetta. Kuten arvasinkin, vesi oli erittäin sameaa ja melko korkealla. Muutama viikko pitäisi vielä malttaa, jotta kalastus siellä voisi olla tuloksellista.

3 comments:

Janne Erämies said...

Alkaa taas se hieman tylsä vaihe koskikalastuksessa,pakko vielä ruopata pohjia jos meinaa jotain siimansa nokkaan saada.Täytyykin ottaa kevätkohteeksi tuo päijänne ja toivottavasti nasauttaa viime joulukuun taimenluvut uuteen lukemiin.

Harri Hytönen said...

Itse ajattelin tehdä parit mertsarireissut.

Janne Erämies said...

No täytyy se itsekkin merelle suunnistaa,mutta pakko se on päijännettäkin tahkottava,sen verran isoa kalaa löytyy myös sieltä kun vaan kohdalle osuu.