Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Sunday, March 2, 2008

Horoskooppia on uskominen

Jostain löytyi horoskooppi, joka tiesi kertoa, että tähtimerkkini henkilöt ovat hieman rauhattomia jos eivät jatkuvasti löydä jotain tekemistä. Aamulla katselin ensin televisiosta Salpausselän kisojen naisten perinteisen kisaa. Virpi Kuitunen loisti jälleen ja voitti kisan. Hyvä Virpi!

Lähetyksen jälkeen pakkasin romppeet ja pyyhkäisin jälleen kerran kalalle. Päivä alkaa olemaan jo sen verran pitkä, että huoletta voi mennä kalalle vielä iltapäivänkin puolella ilman, että pimeys pääsee heti yllättämään. Saavuinkin joelle vasta noin kello yksi iltapäivällä. Tehokasta peliaikaa jäi siis jotakuinkin viisi tuntia. Riittävästi, jotta ehdin muutaman paikan koluamaan huolella.


Aluksi näytti, että päivästä olisi tulossa täydellinen haukipäivä. Ensimmäinen piikkikita pureskeli siiman poikki jo muutaman heiton jälkeen. Paikanvaihdon jälkeen haukien syönti jatkui kiihtyvällä tahdilla. Ensin keskivirrassa kävi äkäinen hauki pyyhkäisemässä pinnassa uivaa streameriä oikein apinanraivolla kuitenkaan tarttumatta. Ilmeisesti sama kala seurasi perhoa ja tälläsi vielä uudemman kerran samalla uitolla. Kala irtosi kuitenkin hetken pyristelyn jälkeen.

Muutama lisäheitto ja jälleen oli hauki kiinni. Tällä kertaa reilu kilon pulikka pujahti haaviin asti musta streameri tukevasti leuassa kiinni. Kala uimaan ja uutta heittoa kohti keskivirtaa...

Aloin raksimaan jäitä vaparenkaista perhon jatkaessa uintiaan keskivirran puolella. Samassa tunsin jotain eloa siiman toisessa päässä ja nappasin nopeasti tukevamman otteen vavasta. Perskules, kalahan se siellä. Ja vieläpä taimen! Nippanappa nelikymppinen taimen oli napannut hiljalleen virran mukana lilluneen perhon suuhunsa. Melkoista taitokalastusta, eh?



Päivän kolmas (tai paremminkin neljäs, sillä katkotus hauen kanssa oli se ensimmäinen) tapahtuma lisäsi päivän saaliiden lajikirjoa. Jälleen kerran kahlatessa jostain ilmestyi kookas harjus aivan jalkoihin. Eikä tämäkään kala pystynyt vastustamaan nokan eteen ilmestyvää vihreää larvaa, sillä haaviin harjus loppujen lopuksi päätyi. Vapautuksen jälkeen tämä noin 40 cm:n kala jäi vieläkin aivan jalkoihin uiskentelemaan. Paiskasin perhot uudelleen kalan eteen ja se otti samaisen vihreän larvan toistamiseen. Tällä kertaa kuitenkin tarttumatta kunnolla.

8 comments:

Andréia Lino said...

beutiful you blog


=D

Janne Erämies said...

No on sulla ollut sentään tapahtumia,me vedettiin Pietun kaa eilen MP:t oikein komeasti,ei edes hauen pulikoita löydetty..

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Harri Hytönen said...

Jep. Teidän jalanjäljillä tuolla olin :)

Janne Erämies said...

No niin,sieltä ei taida hirveesti muiden jälkiä löytyä,kaksi muuta kalastajaa olen nähnyt koko talven aikana,noh saapahan heitellä perhoa ilman tungosta:)

Harri Hytönen said...

Peksi ja Janihan ne siellä heiluvat :)

Janne Erämies said...

Kai se on taas lauantaina lähdettävä sinne sohimaan,jos vaikka muistais tällä kertaa ottaa streamer rasiankin mukaan ni saattaisi se auttaa tuota kalan saamista ehkä jossain määrin,tai sitten ei..Perkele ku hämärä tulee vielä niin aikaseen ettei ihan vielä töitten jälkeen viitsi lähteä kalalle,pitää vaan aina odotella viikonloppuja.Ku en ole niin mahdottoman tehokkaaksi havainnut tuota suvantojen pimeäkalastusta,talviaikaan.

Harri Hytönen said...

Mulla taitaa jäädä väliin ensi viikonloppu. Välillä täytyy myös hieman urheilla kilpaa..