Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Saturday, December 15, 2007

Todellisempi testi

Eli uutta vapaa tällä kertaa ulkoiluttamassa todellisessa tilanteessa eli merellä. Tästä tulikin samalla 'toffomiesten' kokoontumisajot sillä pyhiinvaellusmatkalta Tampereelle Pussin hyppysiin jäi myös samanmoinen TFO-keppi. Siellä sitä sitten molemmat virvottiin liki samanlaisilla vermeillä. Tosin Pussin siimapuoli on sen verran 'söötiä', että en pärjännyt alkuunkaan nätin punaisella rannarilla (pinkkiä, yeah..).



Internetin ahkera selailu oli jotenkin tuottanut takaraivoon ajatuksen, että nyt pitää päästä tutkailemaan uusia vesiä. Siksi tuli lähdettyä koluamaan ennestään meille tuntematonta aluetta. Näin jälkiviisaana sanoisin, että aika huono ratkaisu oli. Ensi kerralla taas sitten kalaan varmuudella tutuille ja turvallisille vesille. Tai ehkä tässä uudessakin paikassa mahdollisesti olisi kalaa mutta tämän päivän kalastuksen pilasi (osittain) tuulen rantaan painama jäähile. Lisäksi vesi oli tuulen puolella hieman sotkuista.

Kolusimme uuden rannan edestakaisin ja teimme viiltävän ratkaisun eli ajaisimme aika siivun tutulle paikalle. Tai siis minulle tutulle paikalle. Pussi ei siellä ollut aikaisemmin käynyt. Nyt olosuhteet olivat täysin erilaiset sitten viime syksyn käynnin, sillä vettä taisi olla metrin verran vähemmän. Oudon näköiset rannat mutta myös erittäin kivan näköistä kivikkoa. Ainoa ISO miinus oli, että vesi oli täällä erittäin sameaa. Motivaatio laski kuin lehmänhäntä..



Tai laski siihen asti kunnes näin ensimmäisen ikinä näkemäni isomman kalan pintakäynnin merellä. Kala näytti kaksi kertaa paksua ja tummaa selkäänsä ennenkuin katosi yhtä nopeasti kuin oli ilmestynytkin. Kala vain pintoi turhan kaukana, että olisimme pystyneet heittämällä sitä tavoittamaan.

Illan hämärtyessä samassa paikassa alkoi pyörimään hieman pienempiä hopeisia kaloja. Isoimman niistä arvion ehkä n. 30 cm:n mittaiseksi. Olivatkohan kenties siikoja???

No comments: