Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Friday, November 23, 2007

Pikaisesti Poopparilla..

Pienen kiertelyn ja kaartelun jälkeen eksyin kalalla Jukakoskelle. Ensimmäinen huomio oli, että vettä on aika reippaasti. Tuulikin oli aika 'raikas' kosken alaosilla. Ei sinänsä mitenkään erikoista, sillä Jukalla tuulee lähes aina.Vettäkin vihmoi taivaalta joten keli siis varsin synkkä.

Mutta ei se mitään. Lämmintä oli eikä koskella ketään muita kalassa. Kivahan sitä oli pitkästä aikaa 'virpoa'. Olin virittänyt varsin köykäiset välineet, sillä oli tarkoitus säästellä vielä kipeää kättä.

Aikaa oli hieman rajoitetusti (päiväkin niin pirun lyhyt), että en Jukakosken lisäksi ehtinyt pyörähtämään kuin Myllykoskella. Tienvarsipaikkoja kalastaen meni siis tämä päivä. Ei voi mitään.



Myllärin parkkipaikka oli varsin pehmeässä kunnossa. Onneksi oli jo kahluuvermeet päällä, joten ei rapa ja märkyys tuntunut missään. Nappaskengillä olisi tullut äitiä ikävä..

Olivat peijoonat muutaman puun vetäneet matalaksi kosken rannasta. Olikin sellainen tunne että jotain puuttuisi. Aukeaksi on Myllykoski menossa. Oikein 'kalastuspuisto'!

Tehokasta kalastusaikaa ehti kertyä vain reilu kaksi ja puolituntia. Varsin hätäinen reissu siis jälleen kerran. Hauskaa oli silti vaikka kalastettaa aluetta jäikin runsaasti koluamatta. Pääasiallisesti tapahtumat tulivat erilaisilla larvoilla tai nymfeillä vaikka kyllä streameriäkin tukistettiin.

2 comments:

Jarkko Suominen said...

Jahas, aito Vivarelliko siellä komeilee? Ootko ollu tyytyväinen kelaan? Ite Portugalissa tuli kelaa käytettyä, mutta ei se vielä ainakaan mitenkään ylivoimaisuudellaan vakuuttanut.

Harri Hytönen said...

Vivarelli hyvinkin. Olen itse ollut siihen erittäin tyytyväinen. Nymfausvavassa olen sitä käyttänyt eli kuitenkin aika lyhyillä siimapituuksilla. Hienosti toimii ainakin tälläisessä käytössä.