Harri Hytönen - Perhokalastus

Harri Hytönen - Perhokalastus

Sunday, October 14, 2007

Ison veden äärellä...




...eli kauden ensimmäisellä mertsarireissulla tuli käytyä itäisellä Suomenlahdella. Tuntuilla vanhoilla paikoilla siis. Selviydyin kalalle vasta iltapäivällä, sillä aamu meni nukkuessa pitkään. Edellinen päivä hieman verotti. Ilmatieteenlaitoksen nettisivu tiesi kertoa, että odotettavissa olisi varsin kohtuullista tuulta.


Sää kuitenkin hieman yllätti, sillä mainingit olivat yllävän kovia rantaan saapuessani. Ottipaikkana tunnettu niemenkärki oli yhtä suurta vaahtopäätä. Toisinsanoa varsin epämielyttävä kalastettava, sillä heitot piti roiskia suoraan vastatuuleen.



Vissun GT4 seiskaluokkaisen sai tulikasteensa merellä. Samaista vapaa olen toki kesän aikana käyttänyt useissa järvikisoissa. Ja hyvinhän tuo toimii myös merellisissä olosuhteissa.

Tuli myös huomattua, että meriperhoni ovat varsin heikoissa kantimissa kevään jäljiltä. Pakko on näköjään sitoa lisää perhoja ennen seuraavaa reissua (mikä on jo toivottavasti seuraavana viikonloppuna).

Oli muuten aika kostea keli. Vettä ehti työntämään taivaalta useamman tunnin. Ensi kerralla siis myös kahluuvehkeet päälle. Nyt vesi tuli sen verran lahjakkaasti drymaxeista läpi.





No comments: